Salainen ompeluystävä- ringin säännöt

 

1. Ilmoittautuminen

Mukaan pääsee 30
osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaikaa on 29.3.11 saakka. Ilmoittautuminen voi päättyä aikaisemminkin, mikäli paikat täyttyvät ennen tuota!

Ilmoittautumalla mukaan samalla sitoudut noudattamaan Salainen ompeluystävä -ringin sääntöjä ja muistamaan ystävääsi 2 kuukauden ajan, 1.4.11 - 31.5.11. Sääntörikkomuksista voi seurata
välittömästi ringistä pudottaminen.

Ilmottautumislomakkeen löydät
täältä.

 

2. Parin tiedot

 

31.3.11 mennessä lähetän jokaiselle osallistujalle sähköpostitse oman ystävän tiedot. Sinä olet tämän henkilön salainen ystävä, eli älä paljasta itseäsi hänelle (henkilöllisyyttäsi, blogiosoitetta tms.) ennen ringin loppumista. Pyydän huolellisuutta tässä asiassa.

 

Saatuasi ystäväsi tiedot, laita hänelle HETI jokin elonmerkki (esim. blogikommentti tai sähköpostia anonyymista sähköpostiosoitteesta ) itsestäsi, jotta kaikki saavat tiedon parinsa olemassaolosta.

 

Samalla ilmoitan jokaiselle oman henkilökohtaisen numeron, jota tarvitset ollessasi yhteydessä emoon. Tämä numero helpottaa emon työtä. Osallistujista tulee lista SOY-blogiin, mistä käy ilmi kunkin nettimaailmassa käyttämä nimi, linkki mahdolliseen blogiin ja antamani numero. Älä käytä siis tätä numeroa ollessasi yhteydessä ystävääsi, koska se paljastaa sinut.

 

3. Lähetykset

 

Tämä on nimensä mukaisesti salainen ompeluystävä-rinki, joten pyritään pitämään lähetykset ompelutarvike-sisältöisinä. Ompelutarvikkeiksi katsotaan:

 
  • kankaat

  • nauhat, pitsit, nyörit yms.

  • ompelulangat

  • napit

  • silitettävät merkit, koristeet yms.

  • kaavat

  • tekstiilitussit, kangasvärit

  • vetoketjut
  • neulapakkaukset yms.
 


Uusien/uudenveroisten ompeluun liittyvien tarvikkeiden yhteisarvon tulee olla vähintään 12 euroa kuukaudessa, eli koko ringin aikana yhteensä 24 euroa. Postikuluja ei lasketa tähän summaan. Summaa ei saa alittaa. Voit halutessasi laittaa hieman ylimääräistä mukaan lähetykseen, mutta tällöin on muistettava, että itse ei kuitenkaan saa välttämättä ”kuin” 12 euron edestä kuukaudessa. Mikäli ystäväsi pitää myös kierrätysmateriaaleista, niitä voit halutessasi hänelle myös lähettää, vaikka esim. kirpputorilta ostettuja tai omista varastoista, mutta mielellään varmaan parisi haluaa myös jotain uutta, häntä varten ostettua. Tuo 12€ pitää kuitenkin vähintään paketin arvon sitten olla, vaikka kirpputorilta kankaita olisit ostanut taikka omista varastoistasi ottanut (arvioi hinta kuitenkin omissa varastoissa alemmaksi, kuin uusi kangas olisi).

 

Ystävälle on postitettava lähetys kerran kuukaudessa. Huhtikuun viimeinen lähetyspäivä on 21.4.2011 ja toukokuun viimeinen lähetyspäivä on 20.5.2011. Mikäli viimeinen lähetyspäivä osuu viikonlopulle tai muutoin pyhäpäivälle, jolloin posti ei kulje, huolehdi, että lähetys on postissa ennen sitä. Aikataulussa pysyminen on erittäin tärkeää, ettei ystävä joudu odottamaan turhaan. Myös myöhästelyt aikatauluista katsotaan sääntörikkomuksiksi. Mikäli tapahtuisi jotain odottamatonta (esim. sairastuminen), mikä estää aikataulussa toimimisen, on erittäin tärkeää, että otat yhteyttä emoon mahdollisimman pian, niin katsotaan miten toimitaan.

 

Useimmat varmaan ilahtuvat myös soyn omatekemistä askarteluista tai käsitöistä, ja niitä voit erittäin mielellään ystävällesi lähettää :) Niille ei kuitenkaan luonnollisestikaan lasketa hintaa, ei myöskään niissä käytetyille materiaaleille.

 

Suunnittele lähetyksesi ystävälle saamiesi tietojen (ilmoittautumislomake!) perusteella, myös ystävän mahdollista blogia kannattaa kurkkia. Ajatuksella juuri ystävälle hankitun ja kootun lähetyksen huomaa ja se ilahduttaa erityisen paljon :) Lähetäthän ystävällesi vain sellaista, mistä toinen oikeasti voisi ilahtua- tämä ei ole oikea paikka päästä eroon kaikista itselle epämieluisista kankaista ja muista tarvikkeista! Hyvää arviointikykyä kehiin :)

 

Lähettäessäsi ystävällesi postia, merkitse lähettäjäksi paketteihin ja kirjekuoriin emon tiedot (saat ne samalla, kun lähetän parisi tiedot sähköpostitse). Tämä auttaa selvitellessä mahdollisia kadonneita lähetyksiä. Huomioithan myös, että emon nimi/osoitetietoja ei saa luovuttaa kenellekään ilman emon suostumusta, eikä nimi- tai osoitetietoja saa näkyä blogissa esimerkiksi kuvatessa kirjekuoria/paketteja.

 

Toivottavasti itsestäänselvyytenä; muistathan laittaa riittävästi postimerkkejä, ettei tule lunastuksia. Käytettyjen postimerkkien sekä käytettyjen helpostikuorien käyttäminen on ehdottomasti kiellettyä. Jos lähetys palautuu emon osoitteeseen, ei emo maksa uudelleen lähetystä, vaan sen maksaa paketin lähettäjä eli sinä, joka olet laittanut merkkejä liian vähän.

 
 
 


4. Ystävän muistaminen

 

Ystävää voi toki ilahduttaa ja muistaa lisäksi myös blogikommenteilla, korteilla, kirjeillä, sähköpostilla tai nettikorteilla. Pieni viesti vie lähettäjältään vain vähän aikaa, mutta tuottaa paljon iloa. Kaikki yhteydenotot ystävään tehdään salaisesti, niin ettei henkilöllisyytesi paljastu ennenaikaisesti.

 

Mikäli lähetät ystävällesi sähköpostia tai nettikortin, muista lähettää ne sellaisesta sähköpostiosoitteesta, mistä sinua ei voi ystäväsi tunnistaa. Sähköpostin täytyy siis tällöin olla anonyymi, eli sähköpostiosoite esim. [email protected] ja nimenä vaikkapa Salainen (etunimi) Ystävä (sukunimi). Etu- ja sukunimi kirjoitetaan siis rekisteröitymisvaiheessa ja siihen ei saa laittaa omaa nimeään tai nimimerkkiään, jota yleensä käyttää, koska silloin paljastuu! Nettikorttia lähettäessä voit käyttää myös emon sähköpostiosoitetta, [email protected].

 
 
 


5. Raportointi

 

Kun saat lähetyksen soyltasi tai lähetät ystävällesi postia, raportoi siitä emolle mahdollisimman pian. Ohjeet raportoimiseen löydät täältä. Blogikommentteja, sähköposteja tai postikortteja tms. ei tarvitse raportoida emolle, vain varsinaiset lähetykset raportoidaan. Poikkeuksena ensimmäinen yhteydenotto, joka raportoidaan kuten muut lähetykset.

 

Jos sinulla on blogi, tee postaus blogiisi saamastasi lähetyksestä kohtuullisen ajan sisällä. Linkit näistä postauksista tulee sitten kaikkien nähtäville myös SOY- blogiin. Mikäli sinulla ei ole omaa blogia, lähetä emolle kuva saamastasi lähetyksestä ja haluamasi kiitokset sähköpostitse, niin emo laittaa ne esille blogiin. Soyn on mukava kuulla jotain kommenttia ja palautetta lähetyksistään :)

 



 

 

6. Viimeinen lähetys ja salaisuuksien paljastuminen

 

Toukokuun lopussa (viimeistään siis 31.5.2011) on aika paljastaa parille, kuka on ollut salainen ystävä. Paljastus voi tapahtua esimerkiksi lähettäessäsi viimeisen paketin.

 

Muista raportoida paljastuksesta emolle, kun laitat viimeisen paketin toukokuussa. Muista myös raportoida, milloin olet itse saanut tietää, kuka salainen ystäväsi on. Laitan sitten aikanaan blogiin listaa ei-enää-salaisista-ystävistä :)

 
 


7. Yhteydenotot emoon

 

Kysymyksissä, epäselvyyksissä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa ota rohkeasti yhteyttä emoon sähköpostitse.

 

Mikäli tapahtuu jotain odottamatonta (esim. sairastuminen), mikä estää aikataulussa toimimisen, on erittäin tärkeää, että otat yhteyttä emoon mahdollisimman pian, niin katsotaan miten toimitaan.

 

Emon sähköpostiosoite on SOYemo11 @ gmail.com (välit pois). Lähettäessäsi sähköpostia, mainitse aina myös henkilökohtainen numerosi, minkä olen antanut jokaiselle. Tämä helpottaa emon työtä ja mahdollista sekaannusta samannimisten kesken.

 
 


8. SOY-blogi

 

Seuraa blogia aktiivisesti, koska tiedotus SOY-ringin asioista tapahtuu blogin kautta.

 

Yleistä keskustelua, myös kritiikkiä ja mielipiteiden vaihtoa voidaan myös käydä SOY-blogissa, kunhan se tapahtuu rakentavassa hengessä. Ketään yksittäistä henkilöä ei arvostella negatiivisesti blogissa tai muutenkaan julkisesti. Epäkohdissa ja ongelmatilanteissa otetaan emoon yhteyttä sähköpostitse, niin selvitellään asiaa. Joskus voi sattua pettymyksiä lähetysten tms. suhteen ja tällöinkin toivon, että asiaa lähdettäisiin selvittämään emon välityksellä sähköpostitse.

 

Jos tulee ilmi jotain asiaa, josta pitää yleisesti muistuttaa, niin emo tekee sen blogissa.

 
 
 

9. Huom!

 

Jos säännöissä on jotain, mikä mietityttää tai kummastuttaa, on asia selvitettävä emon kanssa ennen rinkiin hakemista! Ilmoittautumalla sitoudut samalla myös näihin sääntöihin. Emona minulla on velvollisuus valvoa kaikkien osallistujien etuja, joten mahdollisiin sääntörikkomuksiin tulen puuttumaan tarkasti.

 
 


Innostavaa ja ilahduttavaa Salainen ompeluystävä-rinkiä :)